Web Analytics Made Easy - Statcounter

واگذاری سهام عدالت به جاماندگان از جمله موضوعاتی است که در ماه‌های گذشته بحث‌های زیادی پیرامون آن مطرح شده است.

به گزارش ایران اکونومیست، از سال 84 که سهام عدالت وارد ادبیات سیاسی و اقتصادی کشور شد تا کنون، فرآیندهای مختلفی برای تنظیم مقررات این سبد سهام در دولت های مختلف صورت گرفته است. از سال 85 تا سال 95 سود سهام به عنوان آورده سهامداران به دولت پرداخت می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال 96 به بعد نیز دولت تصمیم به پرداخت این سود به سهامداران گرفت و در پایان هر سال سود شرکت های حاضر در بورس که در سبد سهام عدالت قرار داشتند را به سهامداران پرداخت می شد.

اما در سال 99 دولت دوازدهم تصمیم به آزادسازی این سهام گرفت. این آزادسازی که قرار بود در سه مرحله انجام شود، با بی تدبیری دولت وقت با شکست مواجه شد و ارزش سهام عدالت از دوران اوجش در مردادماه سال 99 تا کنون حدود 53 درصد کاهش یافته است.

* پیگیری های مجلس برای جاماندگان ادامه دارد

اما در سال 1399 و با روی کارآمدن مجلس دوازدهم، صحبت های زیادی درباره آزادسازی این سهام و واگذاری سهام عدالت به افرادی که در سال های ابتدایی از دریافت این سهام جامانده بودند، مطرح شد.

به عبارت دیگر، اختصاص سهام به جاماندگان عدالت موضوعی بود که نمایندگان مجلس دوازدهم با آغاز به ‌کار خود در بهارستان، آن را مطرح و طرحی هم در این زمینه تدوین کردند. در ابتدا هم صحبت از ۲۰ ‌میلیون نفر جامانده بود که نمایندگان مجلس به دولت روحانی اصرار داشتند، باید به آنها سهام عدالت داده شود.

هرچند مرکز پژوهش ‌های مجلس منابعی را برای تامین هزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ های این طرح مشخص کرده بود، اما دولت دوازدهم تاکید داشت این منابع غیرواقعی است و نمی ‌تواند به جاماندگان سهام عدالت بدهد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، طراحان طرح جاماندگان سهام عدالت از موافقت و همراهی دولت جدید خبر می‌دادند.

لایحه بودجه سال ‌۱۴۰۱ فرصت مناسبی در اختیار نمایندگان قرار داد تا طرح خود را در تبصره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های این لایحه قرار دهند و به تصویب برسانند.

در جریان رسیدگی به لایحه بودجه، کمیسیون اقتصادی پیشنهاد کرد دولت از محل فروش شرکت‌ های مشمول اصل ۴۴ به افرادی که جامانده سهام عدالت هستند، معادل ۵۰ ‌درصد سهام عدالت فعلی، اختصاص دهد؛ اما این پیشنهاد در زمان بررسی لایحه بودجه در صحن مجلس دستخوش تغییراتی شد.قید ۵۰ ‌درصد حذف شد و همچنین دولت به‌ جای اینکه مکلف به اختصاص سهام عدالت به جاماندگان شود، مجاز شد چنانچه بتواند از محل فروش شرکت ‌های مشمول اصل ۴۴ درآمدی کسب کند، آن درآمد را به جاماندگان اختصاص دهد.

* مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در اولویت واگذاری سهام عدالت قرار دارند

علاوه ‌بر ‌این جمعیت ۲۰ ‌میلیونی جاماندگان هم کاهش پیدا کرد و اولویت ارائه سهام به مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند که تعداد آنان حدود ۳‌ میلیون نفر برآورد می ‌شود.

غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در این زمینه می ‌گوید: در مرحله اول مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی در اولویت قرار دارند. در صورتی ‌که منابع این گروه تامین و سهام عدالت به آنها داده شود سراغ بقیه جاماندگان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رویم.‌

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید براینکه برآورد این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند، عنوان کرد: با تلاش ‌های کمیسیون‌ اقتصادی کسانی که مشمول باشند، در سال جاری سهام عدالت دریافت می‌کنند.

* خبر خوش برای جاماندگان سهام‌ عدالت

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، درباره  جاماندگان سهام عدالت، می گوید: برآورد این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند که در کمیسیون اقتصادی طرحی را تصویب کردیم و براین اساس کسانی که مشمول باشند، سهام عدالت دریافت می‌کنند.

وی افزود: بنده به رئیس جمهور نامه ‌ای را واصل داشتم و توافقات اولیه انجام و در بودجه امسال تصویب شد و دولت کلیات را پذیرفته و دولت باید آیین نامه اجرایی بنویسد و سامانه ثبت نامی ایجاد شود تا همه اقشار واجد شرایط ثبت نام نمایند و تا اردیبهشت ماه بانک اطلاعاتی مورد نیاز را کامل کنیم و حتما بخش عمده ای امسال واگذاری انجام خواهد شد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید براینکه برآورد این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند، عنوان کرد: با تلاش ‌های کمیسیون‌ اقتصادی کسانی که مشمول باشند، در سال جاری سهام عدالت دریافت می‌ کنند.

مخاطبین ایران اکونومیست با ثبت پویش هایی در سامانه فارس من با عنوان «سهام عدالت جاماندگان چه می‌شود؟» و  «درخواست اقدام دولت برای بازماندگان از سهام عدالت» خواستار پیگیری واگذاری سهام عدالت به جاماندگان شده اند.

 

منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: بازار سرمایه ، بورس ، بازار سهام ، سهام عدالت ، جاماندگان سهام عدالت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سهام سهام عدالت جاماندگان سهام عدالت مددجویان کمیته امداد کمیسیون اقتصادی مجلس جاماندگان سهام عدالت واگذاری سهام عدالت سهام عدالت میلیون نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۸۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند

معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: سال گذشته چهار هزار مددجوی بهزیستی این استان با دریافت تسهیلات بانکی مشغول به فعالیت اقتصادی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، سید کمال صدیقی امروز –سه شنبه هجدهم اردیبهشت_ در بازدید از طرح‌های اشتغال‌زایی معلولان و طرح خدمات جهادی تیران و کرون اظهارکرد: خودکفایی و کاهش وابستگی مددجویان سازمان بهزیستی جز اولویت برنامه‌های این سازمان قرار گرفته که با توانمندسازی و ارائه تسهیلات انجام می‌شود.

وی افزود: سال گذشته بالغ بر چهار هزار نفر از مددجویان بهزیستی استان اصفهان با دریافت تسهیلات بانکی فرصت اشتغال برای خود فراهم کرده‌اند و زمینه خودکفایی آنان فراهم شده است.

معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه این تسهیلات به صورت قرض‌الحسنه و بازپرداخت بلند مدت پرداخت شده، ادامه داد: سقف تسهیلات سه میلیارد ریال بوده که به طرح‌های تولیدی مولد اختصاص پیدا می‌کند.

صدیقی با اشاره به اینکه بخشی از کارفرمایان با دریافت این تسهیلات فرصت اشتغال برای مددجویان ایجاد می‌کنند، خاطرنشان‌کرد: کارفرما ملزم به پرداخت حقوق و بیمه نیرو بوده و دولت هم برای حمایت از چنین سرمایه گذارانی علاوه بر تخصیص تسهیلات متناسب با نیروی بکار گرفته شده، بسته‌های تشویقی نیز اختصاص می‌دهد.

وی اضافه کرد: مددجویان به شرط داشتن پروانه اشتغالی و یا مدرک فنی حرفه‌ای برای ایجاد اشتغال قادر به دریافت تسهیلات هستند که سازمان بهزیستی در تعامل با نهادهای حرفه‌ای آموزی شرایط فراگیری مهارت را برای مددجویان تسهیل کرده است.

معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان اصفهان یادآورشد: دستگاه‌های دولتی نیز در آزمون‌های استخدامی نیز به معلولان فرصت داده‌اند که این موضوع نیز از دغدغه‌های سازمان بهزیستی و مطالبه جامعه معلولان بوده و دولت بر اساس قانون باید سه درصد از سهمیه استخدام‌های دستگاه‌های اداری را به این افراد اختصاص بدهد.

صدیقی به طرح‌های جهادی بهزیستی در تعامل با دیگر نهادهای خدماتی و مردمی اشاره کرد و گفت: اعزام این گروه‌ها به مناطق کمتر توسعه یافته و محروم استان اصفهان باعث ارائه خدمات مورد نیاز و محرومیت زدایی شده است.

وی ارائه خدمات روانشناسی، حمایتی، توانبخشی، معاینه سرپایی، آموزشی و فرهنگی از جمله فعالیت‌هایی گروه‌های جهادی اعلام کرد و اذعان داشت: خدمات تکمیلی در صورت امکان نیز به مراجعین در مراکز تحت پوشش بهزیستی ارائه می‌شود.

کد خبر 751571

دیگر خبرها

  • کمیته امداد اردبیل از ۱۳۲۰ بیمار صعب‌العلاج و خاص حمایت می‌کند
  • برنامه دولت برای واگذاری های سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ کیش ایر در اولویت
  • واریز مستمری ۲۹ هزار خانوار کمیته امداد البرز
  • اختصاص ۳۰ همت برای اشتغال مددجویان کمیته امداد
  • تشریح برنامه‌های خدمت به مددجویان کمیته امداد اصفهان در دهه کرامت
  • پرداخت ۸۵ میلیارد ریال تسهیلات مسکن به مددجویان بهزیستی خواف
  • ۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند
  • ۱۰ غرفه مددجویان کمیته امداد در نمایشگاه اقوام دایر شد
  • پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به ۱۳۷۰ نفر در بابل
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند